Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο χώρο του σχολείου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ΄΄Παρέα με τον Αίσωπο''παρακολουθήσαμε στο χώρο του σχολείου μας ,την  εξαιρετική ομολογουμένως θεατρική-παιδαγωγική  παράσταση ''Ο Αίσωπος σε....κόμικ''που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο κ.Τάσος Ράτζος και μας παρουσίασε η θεατρική ομάδα''Μικρός Βορράς''.
Τα παιδιά παρακολουθούν την ετοιμασία του σκηνικού
 Παρουσιάστηκαν πέντε από τους γνωστότερους μύθους του Αισώπου -ο βοριάς κι ο ήλιος,ο λαγός και η χελώνα,ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας,η αλεπού και το κοράκι.ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής-με  τους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται σε ζώα λέγοντάς μας γι άλλη μια φορά χρήσιμες αλήθειες.
Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός της εξοχής,
Τα κορίτσια μου κρατούν το ύφασμα που αναπαριστά το τραπέζι!!!! 

Η παράσταση βασιζόταν σε διαφορετικά είδη θεάτρου όπως παντομίμα, κουκλοθέατρο,θέατρο με μάσκες κ.α.και το σπουδαιότερο είχε άφθονα διαδραστικά στοιχεία.Τα παιδιά συμμετείχαν σε κάθε μύθο με διάφορους τρόπους: ερωταπαντήσεις,εξεύρεση συνθημάτων προς συμπαρά-
σταση στη χελώνα που έδινε τον αγώνα της,ζωντανό σκηνικό,ζητωκραυγές κι επιπλέον  
 αναλαμβάνοντας ακόμη και ρόλους!!!!!!!!!Αυτό βέβαια αποδείχθηκε σωτήριο για τις δραματο-  
 ποιήσεις από τα παιδιά που ακολούθησαν στην τάξη το επόμενο διάστημα.
Τα μυρμήγκια συζητούν με τον αρχιμέρμηγκα, τι θα απαντήσουν στους τζίτζικες που τους ζητούν φαγητό....

Ερώτηση προς τα παιδιά:είστε οι αλεπούδες,πεινάτε πάρα πολύ
και θέλετε να πάρετε το τυρί από τον κόρακα .Τί θα του λέγατε;

Μία άλλη μέρα,ο κόρακας βρίσκει ένα άλλο κομμάτι τυρί και τότε ξαναπερνούν οι πεινασμένες αλεπούδες και τον κολακεύουν πάλι....Τι θα κάνατε στη θέση του ;Τι θα λέγατε στις αλεπούδες ; 
Ήταν μια  παράσταση απολαυστική  πραγματικά για τα παιδιά .....κι ας το ομολογήσουμε λοιπόν...... και για τους μεγάλους!!!!!..






Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της και στους ηθοποιούς κ. Δάφνη Βλασακίδου,κ.Ξένια Πετμεζά και ιδιαίτερα στον κ.Μάρκο Τότσκα του οποίου το βλέμμα και τις κινήσεις του κεφαλιού του στο ρόλο του κόρακα δε θα τις ξεχάσω ποτέ!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: