Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στην έκθεση ''Τιθασεύοντας το φως''.Πολιτιστικό πρόγραμμα νηπιαγωγείου 2016-2017

Στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού μας προγράμματος ''Μικροί φωτογράφοι εν δράσει'' επισκεφθήκαμε την πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη έκθεση ''Τιθασεύοντας το φως'' στο ΝΟΗΣΙΣ  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας. .


Εκεί ανάμεσα στα διάφορα αξιοθαύμαστα εκθέματα (αφίσες,περιοδικά,θεόρατες ξύλινες φωτογραφικές μηχανές,φλας,φακούς και διάφορα άλλα εξαρτήματα),θαυμάσαμε ένα μέρος από την εντυπωσιακή συλλογή του Κύπριου αρχιτέκτονα Νίκου Μελετίου-120 κλασικές φωτογραφικές μηχανές,τις οποίες έχει δωρίσει στο Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολουθήσαμε σε τεράστια οθόνη προβολής ,πολλές  φωτογραφίες διαφόρων κατηγοριών(τοπίου,καλλιτεχνικές,επιστημονικές κ.α).  


 Μάθαμε αρκετά στοιχεία από την ιστορική εξέλιξη της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών, μέσα από την προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών και γι αυτό ιδιαίτερα κατανοητή αφήγηση και περιγραφή φωτογραφιών κι εκθεμάτων από τον πολύ καλό ξεναγό μας ,τον οποίο ευχαριστήσαμε ολόθερμα για την πετυχημένη παρουσίασή του.


Επισκεφθήκαμε τον σκοτεινό θάλαμο κι εκεί ο ξεναγός μας περιέγραψε τη διαδικασία εμφάνισης φωτογραφιών με την παραδοσιακή μέθοδο, αλλά ζήσαμε κι ένα μικρό ''θαύμα΄΄ με την αποτύπωση των σκιών των παιδιών με ''μαγικό'' τρόπο στον φωσφορούχο τοίχο!!!!!   



Η έκθεση ''Τιθασεύοντας το φως'' θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου και αξίζει να την επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι που αγαπούν την φωτογραφική τέχνη.
Σε επίπεδο οργανωμένων σχολικών επισκέψεων απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και μεγαλύτερα .Γι αυτό τον λόγο ευχαριστούμε θερμά τόσο τη Δ/νση Π.Ε.Δυτικής Θεσσαλονίκης ,όσο και το ΝΟΗΣΙΣ που ανταποκρίθηκαν θετικά, αποδεχόμενοι το αίτημά μας για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης,προσφέροντάς μας έτσι ιδιαίτερη ικανοποίηση!!!!
Και φυσικά ευχαριστούμε από καρδιάς τους ''ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ'' γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, οι οποίοι γι άλλη μια φορά συμπαραστάθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο σ' αυτό που θελήσαμε να πραγματοποιήσουμε!!!!!! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: