Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΄΄ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΕΞΩΦΥΛΛΩΝ΄΄


Είναι ένα παιχνίδι που παίζαμε κάθε φορά που θα διαβάζαμε ένα καινούργιο βιβλίο-μύθο από τη βιβλιοθήκη της τάξης,στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ''Παρέα με τον Αίσωπο'' .Την ιδέα πήρα από το βιβλίο ''Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις'' των Ε.Αρτζανίδου,Δ.Γουλή,Σ.Γρόσδου,Α,Καρακίτσιου.
Κάποιες φορές λειτουργούσε ως αφόρμηση για την ανάγνωση και επεξεργασία κάποιων μύθων που ασχοληθήκαμε.
Στόχος του ήταν να ασκηθούν τα παιδιά στην παρατήρηση και αναγνώριση του κάθε εξωφύλλου από τις λεπτομέρειές του και στην αναδιήγηση των μύθων.Σε πρώτο στάδιο τα εξώφυλλα ήταν σε μορφή έγχρωμης φωτοτυπίας,ενώ σε δεύτερο στάδιο ήταν σε μορφή ασπρόμαυρης φωτοτυπίας.



Παράθυρα με έγχρωμες φωτοτυπίες 


Αρχικά παίζαμε το παιχνίδι ομαδικά στην παρεούλα.Ένα παιδί άνοιγε ένα παράθυρο της επιλογής του και τα υπόλοιπα προσπαθούσαν να μαντέψουν τον τίτλο του μύθου.Αν δεν τα κατάφερναν άνοιγε ένα δεύτερο,ένα τρίτο κ.λ.π.μέχρι να τον βρουν.(φωτογραφία δυστυχώς δεν υπάρχει.Ξεχάστηκα...)Μετά ακολουθούσε ανάγνωση από μένα ή αναδιήγηση από το παιδί  που έβρισκε τον τίτλο και το οποίο αν ήθελε ντυνόταν ''Αίσωπος''.
Αργότερα το παιχνίδι ήταν διαθέσιμο και κατά τις ελεύθερες δραστηριότητες (και ομολογουμένως αρκετά δημοφιλές!!!!!! )και το έπαιζαν ανά δυάδες ή ανά ομάδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: