Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ένας πίνακας με pop art διάθεση.


    Αρχικά παρακολουθήσαμε στον υπολογιστή διάφορα έργα pop art,εντοπίσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά της επανάληψης του θέματος στο ίδιο κάδρο,των χρωματικών αντιθέσεων και της δημιουργικής υπερβολής, 




κι αφού έγινε αναφορά στον πρωτοπόρο του κινήματος Α.Warhol,τα παιδιά χρωμάτισαν με   νερομπογιές,κατ'αυτόν τον τρόπο,τα δικά τους πορτρέτα.  
  



     Με τα έργα αυτά και με τη μέθοδο κολάζ δημιούργησαν έναν πίνακα à la Warhol.


4 σχόλια:

Νίκη Κοκκινοπλίτη είπε...

Τέλειο !!! συνεχίζετε με έμπνευση και φαντασία.

Μαρία, ίσως το γνωρίζεις, υπάρχει το πρόγραμμα στον υπολογιστή "pop art studio" όπου μπορούν τα παιδιά ηλεκτρονικά να επεξεργαστούν τα πορτραίτα τους.

ΒΑΡΤΑΜΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ είπε...

Καλημέρα όοολη μέρα Νίκη μου!!!!Η αλήθεια είναι πως έχουν επεξεργαστεί τα πορτρέτα τους με το ''anymaking.com''το πρόγραμμα που γνώριζα δηλαδή ,αλλά περιμένω τα παιδιά που έλειπαν για να ολοκληρώσουμε.Αυτό που μου προτείνεις εσύ όμως με ενθουσίασε!!!Δίνει άλλη ποιότητα και πιο πολλά καρέ....ναι,ναι το δοκίμασα μόλις!!!:)))Κι επειδή είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσει και τα μωρά,ΝΑΙ θα δουλέψουμε και μ'αυτό,μετά το Πάσχα όμως,επειδή τώρα καταλαβαίνεις,υπάρχει πίεση για πολλά άλλα...25η Μαρτίου κλπ,κλπ.Σ'ευχαριστώ ολόψυχα κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια αλλά και για την τέλεια ιδέα σου!!!!Δεν είσαι μόνο συντονισμένη αλλά και δοτική!!!Ευχαριστούμε,ευχαριστούμε πολύ!!!!Τα φιλιά μου!!!

Νίκη Κοκκινοπλίτη είπε...

Χαίρομαι που το βρήκες. Εμείς είχαμε κάνει μια έκθεση με κυλαδικά ειδώλια σ΄αυτό το πρόγραμμα και τα παιδιά δεν το χόρταιναν.
Δες αν έχεις χρόνο:http://21nipiagogeio.blogspot.gr/2015/05/pop-art.html
και πορτραίτα των παιδιών:http://21nipiagogeio.blogspot.gr/2015/01/blog-post_81.html

ΒΑΡΤΑΜΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ είπε...

Μόλις είδα Νίκη μου αυτά που μου πρότεινες, αλλά στάθηκε αδύνατο να σχολιάσω sto blog σου...Γι αυτό θα το κάνω εδώ.Εντυπωσιακή η δουλειά σας.εκπληκτικά τα αποτελέσματα,με το δίκιο τους ενθουσιάστηκαν τα παιδιά!!!!Περιμένω την ώρα και την στιγμή που θα συμβεί και στα δικά μου,χάρη σε σένα.Σ'ευχαριστώ ολόψυχα και πάλι που μου άνοιξες νέους θαυμάσιους δρόμους,να είσαι πάντα καλά κι ακόμη καλύτερα!!!