Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Η τελεία του Peter H.Reynolds

Η τελεία του Peter H.Reynolds είναι ένα από τα βιβλία που συνήθως διαβάζονται από τις νηπιαγωγούς στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς με σκοπό να ενθαρρύνουν τα παιδιά στο να εκφραστούν με ζωγραφική ,χωρίς δισταγμό ή και φόβο και είναι ομολογουμένως εξαιρετικό.
Φέτος προτίμησα αυτή η ανάγνωση να γίνει σ'ένα χώρο που θα εμπνεύσει τα παιδιά εκτός από το να ζωγραφίζουν με τον δικό τους τρόπο,στο να διαβάζουν και να ξαναδιαβάζουν αγαπημένα βιβλία.Μόνο όφελος θα έχουν αφού.Κι αυτός ο χώρος δεν ήταν άλλος από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ν.Μαγνησίας,όπου η βιβλιοθηκονόμος κα Ελένη μετά από την ξενάγηση που μας έκανε,διάβασε το βιβλίο για μας  με το δικό της απαράμιλλο,γλαφυρό ύφος.


Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν με ενθουσιασμό τις δικές τους τελείες σε φύλλο εργασίας.Ακολουθούν κάποιες από αυτές.      


Δε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε όμως εδώ και μόνο έτσι,εφόσον σ'αυτές τις τελείες τα παιδιά ''είδαν΄΄πλανήτες,σβούρες,κορώνες,βραχιολάκια,λουλούδια ...!!!!Πράγματα,που συνέχισαν να ''βλέπουν'' στο νηπιαγωγείο για καιρό μετά από την επίσκεψή μας και αποτύπωναν με την πρώτη ευκαιρία σε φύλλα εργασίας.Πόσο αγαπώ την παιδική φαντασία!!!!!Ακολουθούν ενδεικτικά δείγματά της και τα φύλλα εργασίας.   

 Ευχαριστούμε πολύ κα Ελένη για την φιλοξενία και αγάπη που μας έδειξες,αλλά κι επειδή  άνοιξες νέους δρόμους στην σκέψη μας,μιας και η επίσκεψή μας αυτή και όλα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκειά της αποτέλεσαν την αφόρμηση για την ενασχόλησή μας με το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμά μας ''Georges Seurat.Με το βλέμμα στο έργο του.''Ή αλλιώς... από τη μία τελεία στις πολλές.   
 Να'σαι πάντα καλά!!!!
                                                         Φύλλα εργασίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου