Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Μένουμε σπίτι 16 Με μια ή και πολλές ωραίες πεταλούδες

                              ♫♫Μια ωραία πεταλούδα.... ♫♫









Καλημέρα παιδάκια μου καλά,καλά παιδάκια μου!!!!!Όμορφο,ηλιόλουστο πρωϊνό χαιρόματε σήμερα!!!!Σήμερα που είναι...πάμε δυνατά!!!

Είμαι σίγουρη πως τώρα πια, όλο και κάποια βολτίτσα πήγατε,όπως κι εγώ άλλωστε 😉 Θαύμασα την άνοιξη σε όλο το μεγαλείο της,ήλιος λαμπρός,πουλάκια γλυκόλαλα ...και όχι μόνο, αλλά αγαπημένα εξίσου (φλαμίνγκος!!!!)😍όμορφα λουλούδια,ωραίες ευωδιές πολλά πολλά έντομα κι ανάμεσά τους υπέροχες πεταλούδες!!!!Σ'αυτές προτείνω να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας σήμερα.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με το παραμύθι Λούλα η πεταλούδα  πατώντας στον σύνδεσμο

https://safeYouTube.net/w/a3XC .

Να ακούσετε το παραμύθι η κάμπια που έγινε πεταλούδα από τον Παραμυθά Νίκο Πιλάβιο στον σύνδεσμο
https://safeyoutube.net/w/lEv8  

αλλά και να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα από το National Geograpic στον παρακάτω σύνδεσμο
https://safeyoutube.net/w/kDv8 

Αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε ό,τι σας άρεσε ή σας εντυπωσίασε από όσα παρακολουθήσετε.Και ξέρετε ό,τι θα περιμένω πως και πως να δω τις ζωγραφιές σας !!!!

Μπορείτε ακόμη να παίξετε τα παιχνίδια που ακολουθούν 

https://learningapps.org/display?v=pkx83t4vk20 γράφω τη λεξη πεταλούδα 

https://learningapps.org/display?v=pfn3g6qon20 βρίσκω τις ίδιες πεταλούδες
Ευχαριστούμε τη δημιουργό τους,συναδέλφισσα νηπιαγωγό Γιώτα του Νηπιαγωγείου Αρριανών Ροδόπης💙💚💛💜 http://niparrianwn.blogspot.com

Ακολουθεί  μια ιδέα για κατασκευή πεταλούδας περασμένου έτους
ΕΔΩ 
Αντί για κύλινδρο μπορείτε να βάλετε ένα ρολό υγείας ή κι ένα τυλιγμένο χαρτί.Και για κεραίες καλαμάκια ή χαρτί ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε. 

Ακολουθεί το φύλλο χρωματισμού της πεταλούδας που βρίσκεται στην αρχή της ανάρτησης.


Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το χρωματίσετε ή να τη σχεδιάσετε σε ένα φύλλο χαρτιού και να τη διακοσμήσετε με δικά σας χρώματα και σχέδια.Προσέχουμε όμως όποιο σχέδιο και χρώμα υπάρχει στο ένα φτερό,να υπάρχει και στο άλλο στο αντίστοιχο σημείο.(συμμετρία)Καλή επιτυχία!!!! 
Όμορφα να περάσετε την ανοιξιάτικη αυτή μέρα αγαπημένα μου μικρά και μεγάλα παιδάκια  και φροντίστε να δείτε και αληθινές πεταλούδες:)Σαν την χάρη τους...δεν έχει 😍Σας φιλώ γλυκά!!!!😙

ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΩΝ



                         Υπέροχη η πεταλούδα σου Μαρία μου!!!!Μπράβο σου!!!!😍


Φανταστική και η δική σου,μπράβο Γιώργο μου!!!!😍

Δεν υπάρχουν σχόλια: