Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ένα διαστημόπλοιο ............ μπανάνα!!!!!!!!!!



Χθες το πρωί μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά στην τάξη......΄Ενα χαρτοκιβώτιο που διακόσμησα με απλό χαρτί μέτρου,τα τούλια μιας μπουμπουνιέρας , ένα μεγάλο ερωτηματικό κι αστεράκια ζωγραφισμένα με μαρκαδόρο .Ένα δώρο που όμως δεν έπρεπε να ανοιχτεί πριν έρθουν όλα.Δυστυχώς όμως,χτύπησαν οι φθινοπωρινές ιώσεις και οι παρουσίες ήταν λιγότερες από τις μισές....Αλλά μην τάξεις λένε σε παιδί!!!!Οπότε το δώρο έπρεπε να ανοιχτεί έτσι κι αλλιώς.... αφού η αγωνία ,η περιέργεια και μια γλυκιά προσμονή των παρευρισκομένων ήταν μεγάλες!!!. 




Όμως πριν ανοιχτεί τους ζήτησα να μου πουν τι νόμιζαν ότι περιείχε.Μια ευκαιρία για να εκφραστούν κρυφές επιθυμίες... 


Ο Νικόλας ήταν αυτός που το πέτυχε,η χαρά όμως ήταν όλων!!!!!!   
 Όταν έγραφα λοιπόν ότι μου έλεγε κάθε παιδί ,είχα ακούσει να ψιθυρίζουν πίσω μου ''μπανάνα είναι...'' ''όχι είναι διαστημόπλοιο ,δεν βλέπεις τα αστέρια;''Μιλούσαν για το σχέδιο του χαρτιού περιτυλίγματος ...
Τους ζήτησα ακόμη λοιπόν, να μου πουν τι νόμιζαν ότι δείχνει αυτό το σχέδιο...
Στην αρχή οι απαντήσεις τους ήταν διστακτικές και αρκετά ρεαλιστικές ,όμως όταν κατάλαβαν ότι όλες γίνονται δεκτές και προπάντων χωρίς λογοκρισία χαχαχαχα!!!!!!!!η φαντασία τους οργίασε!!!!!!!Και τα γέλια ήταν συνεχόμενα και διαρκή ...ξέρετε από εκείνα τα ''νευρικά'' γέλια που λέμε!!!! Ήταν μια από αυτές τις ''στιγμές΄΄ που λατρεύω να ζω στο νηπιαγωγείο!!!! 




Και φυσικά ακολούθησε και λίγη σωματική εκτόνωση,τόση ώρα ήταν καθισμένα τα γλυκά μου...... 
Αφού λοιπόν ανοίξαμε το δώρο ,πήρε ο καθένας ένα κουτί και τοποθέτησε τους μαρκαδόρους του στη μολυβοθήκη του .Μετά διάλεξε το χρώμα που του αρέσει και με το  μαρκαδόρο στο χέρι, χόρεψαν τραγουδώντας το τραγούδι ''Ένας μαρκαδόρος μια φορά''από το CD που συνοδεύει το ομώνυμο βιβλίο της Μαρτίδου Ραχήλ.  





Όμορφη μέρα!!!!!!!!!


























Δεν υπάρχουν σχόλια: