Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πίνακας αναφοράς για την άνοιξη και τους μήνες της




''Την άνοιξη αν δεν τη βρεις,την φτιάχνεις''Οδ.Ελύτης 
Μένουμε σπίτι βεβαίως λόγω του κορωνοϊού και της βροχής που θυμίζει λιγάκι φθινόπωρο, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε τι εποχή έχουμε. Είναι άνοιξη και είναι εδώ!!!!Ας παίξουμε λοιπόν με έναν πίνακα αναφοράς γι αυτήν και τους μήνες της σε διάφορες εκδοχές του με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, μέχρι να έρθει η στιγμή με το καλό που θα γευτούμε όλες τις ομορφιές της από κοντά. 
Οδηγίες εκτύπωσης: Όλοι οι πίνακες εκτυπώνονται αποθηκεύοντας τους αρχικά στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή.
Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή θα μπορούσαν να αντιγραφούν σε ένα απλό χαρτί.Αγαπημένοι γονείς,αν χρειαστεί σίγουρα θα βάλετε ένα χέρι βοηθείας.Πάντα κοντά !!! Και σας ευχαριστούμε ολόψυχα γι αυτό!!!
    Γενικές οδηγίες:Χρωματίζουμε τις εικόνες που υπάρχουν στους μήνες και κόβουμε μόνο πάνω στις διακεκομμένες γραμμές, ώστε τα κομμάτια που θα προκύψουν να μπορούν να λειτουργήσουν ως παζλς ,με οδηγό τα ονόματα των μηνών που υπάρχουν σε κεφαλαία ή πεζά γράμματα .Ακολουθούν πιο ειδικές οδηγίες για τον καθένα πίνακα.
Ζωγραφίζουμε μέσα στο κενό παραλληλόγραμμο μια ανοιξιάτικη εικόνα και ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες.

Ζωγραφίζουμε μέσα στο κενό παραλληλόγραμμο μια ανοιξιάτικη εικόνα,αντιγράφουμε το όνομα του κάθε μήνα στην αντίστοιχη γραμμή που βρίσκεται κάτω από το όνομά του  και ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες.

Σε κάθε λουλούδι αντιστοιχούμε ένα γράμμα του ονόματος της άνοιξης αρχίζοντας από αυτό που βρίσκεται  κάτω αριστερά.Το χρωματίζουμε αν θέλουμε και ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες.



Σε κάθε λουλούδι αντιστοιχούμε ένα γράμμα του ονόματος της άνοιξης αρχίζοντας από αυτό που βρίσκεται  κάτω αριστερά.Το χρωματίζουμε αν θέλουμε και ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες.




Σε κάθε λουλούδι γράφουμε ένα γράμμα του ονόματος της άνοιξης αρχίζοντας από αυτό που βρίσκεται  κάτω αριστερά.Το χρωματίζουμε αν θέλουμε και ζωγραφίζουμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της εποχής της άνοιξης σε κάθε μήνα. Κόβουμε μόνο πάνω στις διακεκομμένες γραμμές, ώστε τα κομμάτια που θα προκύψουν να μπορούν να λειτουργήσουν ως παζλς ,με οδηγό τα ονόματα των μηνών που υπάρχουν σε κεφαλαία γράμματα .


Σε κάθε λουλούδι γράφουμε ένα γράμμα του ονόματος της άνοιξης αρχίζοντας από αυτό που βρίσκεται  κάτω αριστερά.Το χρωματίζουμε αν θέλουμε και ζωγραφίζουμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της εποχής της άνοιξης σε κάθε μήνα.Γράφουμε το όνομά του στην αντίστοιχη γραμμή.Έπειτα κόβουμε μόνο πάνω στις διακεκομμένες γραμμές, ώστε τα κομμάτια που θα προκύψουν να μπορούν να λειτουργήσουν ως παζλς ,με οδηγό τα ονόματα των μηνών που υπάρχουν σε κεφαλαία γράμματα .



Καλή επιτυχία,καλή διασκέδαση!!!
Μένουμε σπίτι 3



Δεν υπάρχουν σχόλια: