Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι 7 Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου



Καλημέρα παιδάκια μου καλά,καλά παιδάκια μου!!!!Σήμερα είναι... πάμε όλοι μαζί τώρα:



και είναι η Παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου.Γιορτάζουν όλα τα παιδικά βιβλία κι αυτά που έχουμε εδώ στο νηπιαγωγείο και όλα τα υπόλοιπα τα οποία βρίσκονται οπουδήποτε.Πού δηλαδή;Σκεφτείτε το λιγάκι.
Σκέφτηκα λοιπόν, αφού όλα έχουν αλλάξει στον τρόπο ζωής μας γενικά αυτό το διάστημα,φέτος να τα τιμήσουμε κι εμείς κάπως αλλιώς απ'ότι μέχρι τώρα.Θυμάστε ότι κάθε Παρασκευή δανειζόσαστε ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης κι αφού σας το διάβαζαν οι γονείς σας,εσείς κάνατε μια ζωγραφιά που να δείχνει αν σας άρεσε το βιβλίο και τι ακριβώς από την ιστορία του.Τώρα ας το κάνουμε ανάποδα.
Εσείς να διηγηθείτε με τη βοήθεια των εικόνων που ακολουθούν παρακάτω την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας στους γονείς σας κι έπειτα εκείνοι να ζωγραφίσουν στο φύλλο εργασίας ή σε ένα απλό χαρτί ό,τι τους άρεσε από την ιστορία.Αχ και να ήμουν από μια γωνιά να σας βλέπω,να σας ακούω και να σας καμαρώνω!!!








Έπειτα αν θέλετε κι έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να εκτυπώσετε τις εικόνες και να τις κάνετε βιβλίο χρησιμοποιώντας συρραπτικό(επειδή δεν ξεχνώ τα λογάκια κάποιων από σας''Και ο μπαμπας μου έχει κυρία συρραπτικό'':) Μπορείτε ασφαλώς να χρησιμοποιήσετε και κάποια κόλλα.Μην ξεχάσετε όμως τα εξώφυλλα!!!!


Κι αν δεν έχετε εκτυπωτή,δεν υπάρχει πρόβλημα.Εμπρός καλά μας άξια χεράκια!!!!Πιάστε χαρτιά και μαρκαδόρους και θα μεγαλουργήσετε είναι σίγουρο!!!!
Και μια τελευταία ιδέα.Το θυμάστε αυτό το κοκκινοσκουφόσπιτο που φτιάξαμε  μετά την επίσκεψη μας στο Τελλόγειο Ίδρυμα Τεχνών,έτσι δεν είναι;





Είναι ακόμη εδώ στην τάξη και σας περιμένει για να παίξετε ξανά μαζί του,όταν με το καλό επιστρέψετε.


Έως τότε τί θα λέγατε όμως να φτιάξετε ένα παρόμοιο στο σπίτι;Θυμάστε πως το κάναμε, έτσι δεν είναι;


Κι αν δεν έχετε τέμπερες,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.Καλό θα ήταν να μπει και λίγο τσίκι-τσίκι του Ακριθάκη κάπου.Και για να στηριχτούν οι ήρωες που θα ζωγραφίσετε,αν δεν έχετε πλαστελίνη μπορείτε να φτιάξετε με τη μαμά λίγο ζυμαράκι για να χρησιμοποιήσετε στη θέση της.
Καλή επιτυχία παιδάκια μου καλά,καλά παιδάκια μου...μικρά και μεγάλα :), καλή διασκέδαση σας εύχομαι και περιμένω φωτογραφίες,μην το ξεχνάτε !!!! 

Μένουμε σπίτι 7






















Δεν υπάρχουν σχόλια: