Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι11.Πασχαλινά αβγά



Καλημέρα σας παιδάκια μου καλά,καλά παιδάκια μου!!!!!!!!Καλημέρα με υγεία και χαρά!!!!
Πον,πον και λοιποοόν....Πον,πον σαν αυτά που στόλιζαν κάποια πανέμορφα καλαθάκια που είδα χθες,φτιαγμένα από καλλιτεχνικά χεράκια😊😊😊
Πάμε τώρα λοιπόν παιδάκια μου.Χθες ήταν...




Και σήμερα είναι....


Μέχρι το Πάσχα μας μένουν.......μέρες.
Τέτοια μέρα την επόμενη εβδομάδα όμως η οποία είναι η Μεγάλη Εβδομάδα θα βάψουμε τα πασχαλινά αβγά.Το έθιμο θέλει να τα βάφουμε την Μεγάλη Πέμπτη και μόνο κόκκινα επειδή το χρώμα αυτό θυμίζει το αίμα του Χριστού.Στο νηπιαγωγείο όμως,η αλήθεια είναι και πως βάφουμε αβγά νωρίτερα και ότι πειραματιζόμαστε στο βάψιμό τους.Γι αυτό θα βάφαμε σήμερα αλλά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ είπαμε και ό λόγος είναι σοβαρός.Θα σας προτείνω λοιπόν από εδώ έναν τρόπο αν θέλετε να τον ακολουθήσετε,για να τα βάψετε με τις μανούλες σας όπως κάναμε κάποια περασμένη χρονιά στο νηπιαγωγείο:με λαχανικά δηλ. παντζάρι ,κόκκινο λάχανο και σπανάκι.



Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ
Διαλέξαμε τότε αυτόν τον τρόπο στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου.Αλλά επειδή δαχτυλομπογιές ίσως να μην υπάρχουν στο σπίτι θα έλεγα να κάνετε πρώτα κάποια σχεδιάκια πάνω στα αβγά με ξυλομπογιές π.χ σπιτάκια,λουλούδια,καρδούλες και μετά να τα τοποθετήσετε μέσα στη βαφή των λαχανικών.Κι αν όχι μέσα σ'αυτήν ,τότε μέσα στη βαφή που θα έχει η μαμά.Μανούλες, εμπιστευθείτε τα παιδάκια σας,έχουν μαγικά χεράκια!!!! Αυτά για την Μεγάλη Πέμπτη.
Σήμερα όμως μπορείτε αν θέλετε να παίξετε τα παρακάτω παιχνιδάκια



Ακόμη μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε τα παρακάτω παζλ. Αφού εκτυπωθούν ,τα χρωματίζετε,τα κόβετε πάνω στις γραμμές και τα ανασυνθέτετε.Κι αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι ,κανένα πρόβλημα.Ξέρετε εσείς!!!!Σχεδιάζετε ένα μεγάλο αβγό σε ένα απλό φύλλο χαρτιού,το διακοσμείτε όπως θέλετε αν θέλετε γράφετε Καλό Πάσχα,χρωματίζετε κ.λ.π. 






Καλή διασκέδαση!!!!

Μένουμε σπίτι 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: