Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι 6 και παίζουμε με φασόλια


Καλημέρα παιδάκια μου καλά,καλά παιδάκια μου και καλό μήνα!!!!Πρώτη Απριλίου σήμερα,Πρωταπριλιά δηλαδή κι αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με το έθιμο επιτρέπονται  τα μικρά,αθώα ψεματάκια αυτά που δεν τρομάζουν ,δεν αγχώνουν,δεν στενοχωρούν κανέναν.Όπως ας πούμε πως ο μπαμπάς έχει μια τρύπα στο ρούχο του ή πως στα μαλλιά της μαμάς υπάρχει ένα σκουπιδάκι ή πως στην κάλτσα του ή της αδελφής μας κόλλησε μια καραμέλα.Ψεματάκια-αστειάκια δηλαδή.Με το καλό να τα ακούσετε και να τα πείτε στους δικούς σας. 
Και τώρα θα σας κάνω μια πρόταση για παιχνίδι με ένα απλό υλικό που υπάρχει στο σπίτι και δεν είναι άλλο από τα φασόλια.


Βεβαίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια άλλα μεγάλα σε μέγεθος όσπρια π.χ.ρεβύθια ώστε να είναι εύκολο να τα πιάνετε Μ'αυτά λοιπόν μπορείτε  να σχηματίσετε σχεδιάκια  π.χ. πρόσωπα,ήλιο,σπίτι,αριθμούς,γράμματα.το όνομά σας ή των δικών σας κ.λ.π. και να τα κολλήσετε σε χαρτί, όπως έκαναν κάποια άλλα παιδιά, κάποια άλλη χρονιά στο νηπιαγωγείο.
Δείτε το  πατώντας ΕΔΩ .  
Ακόμη μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι που  είχαμε φτιάξει και παίξει.



Μπορείτε κι αυτό να το δείτε πατώντας ΕΔΩ ,να το εκτυπώσετε με τον τρόπο που περιγράφεται ΕΔΩ

 ή μπορείτε να το αντιγράψετε με τη βοήθεια των γονέων σας σε ένα μεγάλο χαρτί ή να γράψετε σε ξεχωριστό χαρτάκι κάθε αριθμό και να σχηματίζετε ομαδούλες από φασόλια σύμφωνα με τον αριθμό που υπάρχει σε κάθε ένα χαρτάκι.Ακόμη και ότι άλλο σκεφτείτε εσείς αφού το συζητήσετε με τους γονείς σας.Έχετε πάντα τόσο καλές ιδέες!!!Θα τα καταφέρετε είμαι σίγουρη!!! Κι αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο :)
Ελπίζω να περάσετε καλά τη μέρα σας,σας εύχομαι καλή διασκέδαση!!!!

Μένουμε σπίτι 6



2 σχόλια:

Κατερίνα είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ !!!!!!!! ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ !!!!!!!! ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ !!!!!!!!

ΒΑΡΤΑΜΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!!